Websites

Knjigoljupci

Studirala sam književnost i diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za srpsku književnost sa južnoslovenskim književnostima - Grupa za srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću.
Radim kao nastavnik srpskog jezika i književnosti.
U potrazi za bolјim postignućima u radu sa učenicima neprekidno se usavršavam, istražujem i nastojim da u nastavi primenjujem nove metode primerene potrebama savremene škole i novih generacija. Moja omiljena područja su informacione tehnologije, dramska edukacija i interkulturalno učenje.
Od 2014. sarađujem sa organizacijom BazaArt, udruženjem dramskih umetnika iz Beograda, koji zajedno sa nastavnicima razvijaju različite modele primene dramskih tennika i metoda u obrazovanju, vaspitanju i interkulturalnom učenju.
Stečena znanja i iskustva delim sa svojim kolegama kao akreditovani voditelj dva seminara: IDEAL- interkulturalno učenje kroz dramu i Kreativna drama u nastavi jezika i književnosti. S vremena na vreme napišem neki dramski tekst za svoje učenike.

Ponekad za svoj rad osvojim poneku nagradu - za nastavne projekte koje ostvarujem u saradnji sa učenicima i kolegama i dramske predstave na pozorišnim festivalima za decu i mlade.
U slobodno vreme, kao autor i urednik sajta Knjigoljupci, pišem tumačenja književnih tekstova ili preporuke za čitanje knjiga, kako bih učenicima, ali ne samo njima, približila književnost kao nepresušni izvor duhovnosti, mudrosti, znanja i lepote.