Çerçiz Loloçi

Tirana, Albania

Çerçiz Loloçi
1974-1979: Secondary education
1982-1986: University of Tirana, Faculty of History, Albanian Language and Literature.
1994-1996: Editor in chief of the bilingual magazine Monuments, published by the Academy of Science
1992-1997: journalist at Koha Jone newspaper
1997-2002: journalist at Albania newspaper
2002-2004: journalist at Tema newspaper
2004: free lance journalist
---------------------------
Prej 30 vjetësh gazetar dhe publicist në disa të përditshme shqipatre.
Redaktor përgjegjës i revistës dygjuhëshe (shqip-frëngjisht), "Monumentet", botim i Institutit të Trashëgimisë Kulturore.
Shkruan skica, tregimeve, novela, monografi, dosje letrare, skenar filmi dhe një roman.
Autor i komedisë "Mikomania", regjizor Edmond Prifti, vënë në skenë me trupen e Universitetit Bujqesor, Tirane.

Te tjera nga krijimtaria:
"Tregime", tregime, botimet N.Frasheri.
"Adoleshentet", tregime, botimet N. Frasheri.
"Planet virgjerie", roman, botimet "M. Barleti".
"Holokaust, dosje pa koment per krimet e Miloshevicit", bashkeautor, botimet "L. Skendo"
"Zalldardha", monografi, bashkeautor, botimet "L Skendo".
"Hiret e prostitutave", tregime dhe nje novele, botimet "Enter".
Shkrime publicistike, esse, veshtrime kritike, recensione, tregime, novela...botuar edhe jashte vendit.
Address: Rruga "K. Lushnjes", P.31, Sh.2, Ap.18, , cercizloloci@gmail.com, Mob: 0682215007, Tirana, Albania