Websites

nailsbymagda

Manichiura este mai mult decat o interventie cosmetica, este un mod de a mentine unghiile mainilor sanatoase si curate. Termenul provine din limba latina ( manus=mana si cure=ingrijire) si defineste ingrijirea unghiilor sau poate cuprinde si tratamentul oferit mainilor.

Structura unghiei:
1. Lunula - delimiteaza prelungirea unghiei si cel mai bine se observa la degetul mare.
2. Lama carnoasa - este alcatuita/formata din celule care nu contin nici sange si nici celule nervoase si provin din matrix. Celulele formeaza trei straturi suprapuse a caror rand este sustinut de o substanta formata din grasimi si apa, dar nu toate au aceeasi consistenta. Cea de sus este mai dura, cea mijlocie este mai putin dura, cea de jos este moale.
3. Extremitatea libera - este separata de deget si este partea expusa loviturilor de diferite feluri.
4. Matricea - este partea vie a unghiei ce produce celule moi care resping celulele moarte spre exterior. Vitalitatea si calitatea celulelor sunt responsabile pentru aspectul unghiei, atata timp cat cresterea nu este afectata de leziuni sau infectii. Cresterea unghiei poate fi constransa in cazul in care radacina este ranita.
5. Cuticula - este o bucata de piele care incadreaza lama cornoasa, formand celule vii, eliminandu-le pe cele moarte.

Formele unghiei:
- ovala
- patrata
- evazata
- ascutita
- rotunda

Tipuri de unghii:
1. Unghiile fragile subtiri - indica o deficienta de vitamine care daca nu este insotita de alte manifestari se poate rezolva cu o cura de 7 zile cu polivitamine si minerale. Lunile in care este indicata cura sunt septembrie si aprilie
2. Unghiile moi - sunt supuse exfolierii in lipsa de proteine si vitamine.
3. Unghiile ingrosate - apar in urma folosirii in exces a unor produse de curatare(sau slaba lor calitate), sau in urma unui parazit sau a unei micoze.In cazul micozei, unghia capata o culoare alb-galbuie.
4. Unghiile curbate - daca sunt foarte curbate peste deget, acestea e posibil sa indice existenta unor boli cronice. Desprinderea ei de patul unghial indica existenta unei infectii sau ciuperci. Infectia radacinii se manifesta ca un tesut inflamat in interiorul caruia se depoziteaza puroi in imediata regiune a bazei unghiei. Aceasta afectiune este contagioasa si provocata de bacterii. Se recomanda consultul medicului.
5. Unghiile albastrui- sunt unghii ce apar din cauza toxicitatii din organism sau a anemiei.
6. Unghiile ridicate - sunt cauzate de aparitia micozei; vizual este ridicata fata de piele, iar sub unghie sunt formate mai multe straturi de celule moarte.
7. Unghiile roz- sunt unghiile sanatoase.

Bolile unghiilor:
1. Onicoliza - este separarea nedureroasa a unghiei fata de patul unghial. Poate fi un semn a unor boli interne, a unei boli de piele, a unei infectii, iar cele mai multe cazuri sunt la femeile cu unghii lungi, datorita lungimii care contribuie la efectul de parghie asupra patului unghial, cauzand indepartarea. In alte cazuri poate fi provocata de o dermatita alergica, o trauma, expunerea la apa sau la substante chimice. Infectia apare in spatiul de sub unghie capatand culoarea verde, galbena sau alba.
2. Panaritiu - este o inflamatie a tesutului in jurul unghiei si este o boala generata de bacterii. Netratarea infectiei poate duce la pierderea unghiei.
3. Micoza- este cea mai intalnita boala a unghiilor si este cauzata de paraziti vegetali. Se prezinta ca o incarcatura albicioasa care se poate razui sau cu striatii galbene in interiorul unghiei. Porneste de la partea libera a unghiei si se raspandeste catre matrice. Pe masura ce infectia avanseaza apar neregularitati, straturile se desfac si se lasa sa se vada partea bolnava a unghiei. Micoza se observa mai ales la sportivi si la persoanele care merg la piscina sau la salile de sport. Se vindeca greu, iar daca se neglijeaza duce la pierderea unghiei.

Manichiura cu gel este una dintre cele mai utilizate tehnici de înfrumusețare a unghiilor în ultimii ani. De la zeci de forme la sute de culori și modele, unghiile cu gel sunt un trend greu de contestat. De aceea, Nayls.ro va poate oferi o gama larga de modele, culori si forme, in functie de cerintele fiecaruia.
Unghiile cu gel sunt un tip de unghie artificiala care seamana cel mai bine cu unghia naturala.
Unghiile cu gel realizate de Nayls.ro pot oferi numeroase avantaje precum durabilitatea unui aspect impecabil sau protejarea unghiilor naturale de actiunea factorilor externi precum umiditatea sau de zgarieturi. Dacă unghiile tehnice sunt aplicate cu profesionalism, ele nu vor dauna unghiilor naturale. Printre avantajele unghiilor cu gel trebuie amintit faptul ca unghiile naturale își vor continua creșterea naturală chiar și cu straturile de gel aplicate deasupra lor. Având în vedere faptul că ele sunt protejate de intemperii prin intermediul straturilor de gel, veți putea constata faptul că unghiile naturale vor deveni mult mai frumoase și puternice, lucru pe care îl veți putea constata imediat după îndepărtarea gelului.

Tot la capitolul avantaje se enumeră și faptul că dintre toate modelele de unghii false, unghiile cu gel conferă cel mai natural look. Unghiile cu gel de calitate superioara realizate de Nayls.ro sunt subțiri și flexibile asemeni celor naturale, însă au un luciu frumos păstrându-și în același timp aspectul incolor fără să se îngălbenească precum alte tipuri de unghii false. In ceea ce privește design-ul unghiilor tehnice, e bine să știți că posibilitățile sunt infinite. modelul sau culoarea acestora pot fi inlocuite oricând astfel încât unghiile să devină un accesoriu veritabil asortat la ținuta sau la dispoziția fiecăruia. Totodată, unghiile cu gel pot deveni un bun instrument de creștere a felului in care o persoana se vede pe sine si a increderii in sine. Tinand cont de ritmul vieții cotidiene și faptul că timpul pare că nu mai ajunge, unghiile cu gel pot fi o bună opțiune tocmai având în vedere durabilitatea lor, dar și aspectul estetic permanent îngrijit pe care îl oferă.

Totodata, unghiile tehnice pot fi aplicate in straturi subțiri având o textură flexibilă asemeni unghiilor naturale însă cu o durabilitate vizibil mărită. De regulă unghiile cu gel realizate de Nayls.ro nu se ciobesc și nu crapă, dar pot exista și excepții.