Websites

Rolf van der Leest

Antwerp, Belgium

Van der Leest is het transparante pseudoniem, waaronder de in Nederland (1967) geboren auteur zijn boeken uitbrengt bij onze uitgeverij. ‘Rolf van der Leest, gebundelde karakters als proviand voor de geest.’

De in Antwerpen woonachtige auteur schrijft zoals hij denkt en ‘Verslikt in het leven’ was in juni 2015 het eerste boek van zijn hand. Hij schreef het verhaal in eerste instantie om zijn leven te ontvlechten en de grootste ruis weg te nemen. Nadat meerdere mensen onder de indruk waren van zijn levensverhaal besloot hij zijn autobiografie te herschrijven en in eigen beheer uit te geven in de vorm van een catchy, licht erotische en bovenal eigentijdse roman.

In januari 2016 maakte deze veelzijdige schrijver en verteller van het korte verhaal met ‘Ondeugdelijke spiegeling – Werklust’ zijn debuut bij Aspekt. Na zijn autobiografische roman lonkte hem de ongeremde vrijzinnigheid van fictie, surrealisme en erotica. Werken vanuit het onderbewuste libertijns denken, dat Rolf in staat stelt onthullende en suggestieve voorstellingen te creëren. Een roman met een sterk thriller-achtig plot, welke vanuit een haast zinsbegoochelende schrijfvrijheid tot stand is gekomen. Anders denken, anders schrijven.

Onderwijl datzelfde uitgeefproces ontstond samen met de Turnhoutse schrijver Mark Doornaert het neoliteraire schrijversduo Doornaert & Van der Leest. ‘Ik Frederic Brandnetel’, het in oktober 2016 verschenen debuut van deze twee elkaar overschrijvende caravaggisten, is tevens het eerste deel van een trilogie genaamd “De schaduw van Jakkaru”. Het tweede deel is in voorbereiding.

Omstreeks mei 2017 zal het vierde boek van Rolf verschijnen. Een biografie over zijn vrouw met als titel ‘Catharina de Zuivere’. Het boek belicht alle facetten van het leven van deze Antwerpse kunstenares en sleept de lezer op een welhaast unieke wijze mee door de vier gecomponeerde delen van het boek. De onvoltooide 9de symfonie van Anton Bruckner fungeert hierbij als choreografisch raamwerk. Een biografie welke herkenbaar zal zijn in al zijn originaliteit, universeel als een blauwdruk te plaatsen op vele mensen en bovenal levensecht verstaanbaar in elk geschreven woord. Vanzelfsprekend geschreven in de hem zo typerende, Rolfische stijl.

Find Me Online

Contact Me

  • Email