Websites

Ligia Seman

”Ligia Seman, din care am citat cel mai mult în acest studiu, este indiscutabil vârful de lance al acestei literaturi și, totodată, cel mai prolific autor de proză evanghelică. (Dorin Dobrincu, Dănuț Mănăstireanu, ”Omul evanghelic” – o explorare a comunităților protestante românești”, Editura Polirom, București, 2018).
Ligia Seman a debutat literar în cenaclul litarar ” Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu între 1974-1995.
După 1989, Ligia a fost profesoara de religie în învățământul hunedorean.
Ligia Seman este o cunoscută scriitoare creștină.
Romanele sale: ”Funiile dragostei” (1995), 4 ediții, ”Handicapul conștiinței” (1999), 3 ediții, ”Tragedie și triumf” (2004), 2 ediții, ”Portrete din cioburi”, vol 1 si 2 ( 2010), ” Suflet și virtual”, vol 1 și 2 - s-au bucurat de un real succes din partea publicului larg.
Iar, cartea de studiu biblic și psihoterapie feminină, semnată de Ligia Seman- ” Domnind peste împrejurările vieții” ( 2006) - este o provocare la autoanaliză și un pas semnificativ spre vindecarea interioară a multor femei și a numeroaselor cupluri.
Ligia și soțul ei, Tibi, vorbesc la conferințe din țară și diaspora, se ocupă de consiliere pentru femei și familii și coordonează conferințele anuale de femei de la Mamaia.

De asemenea, Ligia și Tibi conduc Școala Debora ce formează ucenici după modelul biblic.
Ligia și Tibi sunt căsătoriți de peste 30 de ani și au două fiice: Ruth și Rebeca.

Contact Me