Websites

Sara Modigh

Sverige

Hej! Mitt namn är Sara Modigh, och jag är i tjugoårsåldern, bor i en lägenhet tillsammans med min man och våra två katter. Jag driver Jönköpings nu största blogg om psykisk ohälsa.

Min blogg skiljer sig från andra bloggar inom ämnet genom att jag på ett öppet och ärligt sätt berättar om psykiska svårigheter utan att läsningen blir allt för tung och ledsam.
Jag har haft ett svårt självskadebeteende i väldigt många år och det var på grund av självskadandet och min kamp att försöka sluta som jag började blogga seriöst.
Jag är idag helt fri från mina självskador vilket jag är mycket glad över. Det var ett alldeles för långt kapitel i mitt liv. Jag har skrivit mycket om självskador, speciellt i mina tidigare inlägg och jag har än idag mycket ärr på min kropp. Men jag lever utan att skämmas över mitt förflutna och det har tagit lång tid att kunna acceptera mina ärr.

Även om jag lyckats ta mig ur självskadeträsket så är jag fortfarande sjuk och har bara mötts av fler och fler motgångar i livet. 2010 diagnostiserades jag med Aspergers syndrom, ADD, Generaliserat ångestsyndrom med panikångest och Atypisk depression.

Jag har kämpat med mitt dåliga mående i hela livet och kommer förmodligen tampas med det så länge jag lever. Men idag hanterar jag det på ett bättre sätt än jag någonsin gjort tidigare.


Tyvärr tar inte mina motgångar slut där. Utan 2012 dog min mamma.
Mammas död kom väldigt plötsligt och helt utan förvarning vilket försatte hela vår familj i chock och sorg som är väldigt svår att hantera. Jag har fortsatt att kämpa på så gått det går. Jag har svackor som kommer och går i bland mer och i bland mindre. Tyvärr så klarade inte min kropp av den choken jag försattes i när mamma dog.
På ettårsdagen för mammas begravning fick jag veta att man hittat förändringar i min hjärna.
Man gjorde lite fler undersökningar och i oktober 2013 knappt ett och ett halvt år efter mammas död fick jag diagnosen Multipel Skleros.
Men jag kämpar fortfarande på. För jag har trots allt detta fortfarande livskraft kvar. Jag tänker inte ge upp!
Jag försöker hålla en trivsam och positiv ton i livet trots att det är svårt.
Men jag har mina guldkorn i min familj, mina katter och mina intressen.
Jag har dessutom, förutom att sluta självskada även lyckats slutat röka samt gått ner 40 kilo.

Bloggen handlar ju främst om mig och vad som händer i mitt liv, både positivt och negativt. Jag är alltid öppen och ärlig i bloggen.
Jag skulle aldrig medvetet skriva någonting för att skada någon!
Jag tjänar inte heller pengar på min blogg så allt ni läser är mina personliga åsikter.
I min blogg skriver jag också mycket om attityder gentemot psykisk ohälsa och jag bloggar om psykiska olikheter för att minska tabun och sprida vetskapen om hur det är att leva med psykisk ohälsa.
Jag vill att skammen som ligger i att vara psykiskt sjuk ska försvinna och det samma gäller alla fördomar som finns kring psykiska olikheter.

Find Me Online

Contact Me

  • Email