sjuktstark

Stockholm

Jag är en 33 årig kvinna bosatt i Stockholm.
Min blogg handlar om mitt liv och hur det är för mig att leva med en kronisk sjukdom. Kronisk intestinal pseudoobstruktion.
I framtiden hoppas jag även kunna dela med mig av fler intervjuer med andra unga-vuxna med sjukdomar och berätta deras historier om hur deras liv ser ut.

Jag har ett stort intresse för psykologi, fysiologi och patologi, kanske delvis p.g.a. av att jag själv har en kronisk sjukdom, men intresset fanns ju iofs långt innan jag blev sjuk. Tidigare i livet var fysisk aktivitet en stor del av mina intressen och jag valde även yrkesbana utefter detta - jag utbildade mig till kiropraktor. Tyvärr har sjukdomen gjort det svårt för mig att jobba som kiropraktor och istället har mitt intresse för psykologi och den "tänkande och kännande delen av människan" ökat. Därför är det nu åt det hållet jag vänder blicken, det känns som ett naturligt steg för mig i mitt försök att förstå vad det är att vara människa samt att hitta en möjlighet för mig att vara yrkesverksam.

Jag hoppas att mina tankar, reflektioner och erfarenheter kan ge någon annan styrka, hopp och gemenskap, det behövs för att orka vara sjuk - välkomna till sjuktstark

/Inéz