sjuktstark

Stockholm

Jag är en 31 årig kvinna bosatt i Stockholm som pluggar till samtalsterapeut och jobbar som personlig assistent Jag har ett stort intresse för psykologi, fysiologi och patologi, kanske delvis p.g.a. av att jag själv har en kronisk sjukdom - kronisk intestinal pseudoobstruktion. Tidigare i livet var fysisk aktivitet en stor del av mina intressen och jag valde även yrkesbana utefter detta - jag utbildade mig till kiropraktor just eftersom jag tycker fysiologi och patologi är intressant. Men eftersom jag har fått en kronisk sjukdom så kan jag inte jobba som kiropraktor och mitt intresse för psykologi och den "tänkande och kännande delen av människan" har ökat. Därför är det nu åt det hållet jag vänder blicken, det känns som ett naturligt steg för mig i mitt försök att förstå vad det är att vara människa.

Min blogg handlar om mitt liv och hur det är för mig att leva med en kronisk sjukdom. I framtiden hoppas jag även kunna dela med mig av intervjuer med andra unga-vuxna med sjukdomar och berätta deras historier om hur deras liv ser ut.

Jag hoppas att mina tankar, reflektioner och erfarenheter kan ge någon annan styrka, hopp och gemenskap, det behövs för att orka vara sjuk - välkomna till sjuktstark

/Inéz